21 Eylül 2012 Cuma


Malzemeler

3 adet Yumurta
 1 bardak Pudra şekeri
 1 fincan Sıvı yağ
 1 paket Kabartma tozu
 1 paket Vanilya
 1 su bardağı Ceviz içi
 3 su bardağı Un
 1 çay bardağı Yoğurt

Hazırlanışı

Çırpma kabına pudra şekerini ve yumurtaları alıp mikserle karıştırınız, karışım beyazlaşıp köpürene dek çırpınız. Sonrasında yoğurdu ve yağı ilave edip tekrar çırpınz. Ve unu, kabartma tozunu,  iri dövülmüş cevizleri ilave edip mikserin düşük ayarı ile karıştırınız. Kek kalıbını margarinle yağlayarak tabanına un serpiniz. Hamuru kalıba boşaltıp 170 derece ısılı fırında pişiriniz. Kürdan kontrolüyle kekin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alınız. Keki kalıbı içinde soğutarak dilimleyip servis yapalım.
 Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder