21 Eylül 2012 Cuma


Yumurtasız Kek

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

½ su bardağı ayçiçeği yağı

1 portakal kabuğu rendesi

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı

*Süt ve şeker bir kapta çırpılır, üzerine yağ, un, şekerli vanilin eklenip karıştırılır

*üzüm 10-15 dakika ılık suda ıslanır, suyu süzülür, üzümler una bulanır,

*Karışıma unlanmış üzümler, portakal rendesi konur, karıştırılır

*En son kabartma tozu konur, fazla çırpılmaz, karıştırılır

*Önceden ısıtılmış 180ºC lif fırında 40-45 dakika kadar pişirilir,

*Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis edilir

İncinin Tavsiyesi: Yumurta alerjisi olanlar, yumurtayı sevmeyenler ya da başka sağlık nedenlerinden dolayı yumurtasız kek güzel bir tarif, bu keki fazla karıştırmadan yapın,yoksa kabarmıyor

0 yorum:

Yorum Gönder